#### FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

# Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

**Topic:** The Committee will meet in open session to discuss and make recommendations on the selection of strains to be included in the influenza virus vaccines for the 2022 – 2023 influenza season.

Time	Presentation/Presenter
9:00am - 9:10am	Opening Remarks: Call to Order, Introduction of Committee
9:10am – 9:30am	Hana El Sahly, M.D., Chair, VRBPAC Professor, Dept. of Mol. Virology, Microbiology and Medicine Baylor College of Medicine  Administrative Announcements, Roll Call, Introduction of Committee, Conflict of Interest Statement (20 Min)
	Durkhalana Ataura DH D
	Prabhakara Atreya, PH.D. Acting Designated Federal Officer, VRBPAC
	CBER, FDA
9:30am - 9:45am	Introduction (15 min)
	Jerry Weir, Ph.D. (10 Min) Director Division of Viral Products (DVP) Office of Vaccines Research and Review (OVRR) CBER, FDA  Q &A: 5 min
9:45am - 10:10am	U.S. Surveillance (25 Min)
7.43am - 10.10am	Lisa Grohskopf, M.D., M.P.H. (20 Min) CAPT., USPHS Associate Chief for Policy & Liaison Activities Epidemiology & Prevention Branch, Influenza Division Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  Q &A: 5 min

### FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

## Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee

#### Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

$  10:10am - 11:20am   \underline{G}$	Hobal Influenza Virus Surveillance and Characterization (70 Min)
D	Pavid Wentworth, Ph.D. (60 min)
Bı	ranch Chief, Virology, Surveillance, and Diagnostic Branch
In	nfluenza Division
Co	Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
Q	2 &A: 10 min
11.20 11.20 D	DEAZ (10 M2)
11:20am – 11:30am B	REAK (10 Min)
11:30am - 11:55am D	OoD Vaccine Effectiveness Report (25 Min)
Lo	CDR. Courtney Gustin, M.S, (Nursing), Dr PH. (20 Min)
G.	Flobal Emerging Infectious Surveillance Branch
A	rmed Forces Health Surveillance Division
Pu	ublic Health Division - DHA
Q	2 &A: 5 min
11:55am – 12:20pm C	Candidate Vaccine Strains & Potency Reagents (25 Min)
	, and the second
l M	Ianju Joshi, Ph.D. (20 Min)
	ead Biologist
	Division of Biological Standards & Quality
	Office of Compliance and Biologics Quality
	BER/FDA
Q	2 &A: 5 min
10.00	
$  12:20 \text{pm} - 12:45 \text{pm}   \underline{C}$	Comments from Manufacturer Representative (25 min)
	severly Taylor, Ph.D. (20 Min)
	lead of Influenza Scientific Affairs, WHO and IFPMA LEAD
	eqirus -A CSL Company
	equus -11 Collipany
	) &A: 5 min

#### FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

## Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee

#### Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

12:45pm – 1:30pm	Lunch (45 min.)
1:30pm – 2:30pm	Open Public Hearing (60 min.)
2:30pm – 3:30pm	Committee Discussion, Recommendations, and Vote (60 Min)
3:30 pm	Adjourn the meeting- DFO