## FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

**Topic:** The Committee will meet in open session to discuss and make recommendations on the selection of strains to be included in the influenza virus vaccines for the 2022 - 2023 influenza season.

Time	Presentation/Presenter
9:00am – 9:10am	<b>Opening Remarks: Call to Order, Introduction of Committee</b>
9:10am – 9:30am	Hana El Sahly, M.D., Chair, VRBPAC Professor, Dept. of Mol. Virology, Microbiology and Medicine Baylor College of Medicine
	Administrative Announcements, Roll Call, Introduction of Committee, Conflict of Interest Statement (20 Min)
	<b>Prabhakara Atreya, PH.D</b> . Acting Designated Federal Officer, VRBPAC CBER, FDA
9:30am – 9:45am	Introduction (15 min)
	Jerry Weir, Ph.D. (10 Min) Director Division of Viral Products (DVP) Office of Vaccines Research and Review (OVRR) CBER, FDA Q &A: 5 min
9:45am – 10:10am	U.S. Surveillance (25 Min)
	Lisa Grohskopf, M.D., M.P.H. (20 Min) CAPT., USPHS Associate Chief for Policy & Liaison Activities Epidemiology & Prevention Branch, Influenza Division Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Q &A: 5 min

## FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

10:10am – 11:20am	<b>Global Influenza Virus Surveillance and Characterization (70 Min)</b>
	David Wentworth, Ph.D. (60 min) Branch Chief, Virology, Surveillance, and Diagnostic Branch Influenza Division Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
	Q &A: 10 min
11:20am – 11:30am	BREAK (10 Min)
11:30am – 11:55am	DoD Vaccine Effectiveness Report (25 Min)
	<ul> <li>LCDR. Courtney Gustin, M.S. (Nursing), Dr PH. (20 Min)</li> <li>Global Emerging Infectious Surveillance Branch</li> <li>Armed Forces Health Surveillance Division</li> <li>Public Health Division - DHA</li> <li>Q &amp;A: 5 min</li> </ul>
11:55am – 12:20pm	Candidate Vaccine Strains & Potency Reagents (25 Min)
	Manju Joshi, Ph.D. (20 Min) Lead Biologist Division of Biological Standards & Quality Office of Compliance and Biologics Quality CBER/FDA Q &A: 5 min
12:20pm – 12:45pm	Comments from Manufacturer Representative (25 min)
	<b>Beverly Taylor, Ph.D. (20 Min)</b> Head of Influenza Scientific Affairs, WHO and IFPMA LEAD Seqirus -A CSL Company Q &A: 5 min

## FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 171st Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Silver Spring, MD March 3, 2022 AGENDA

12:45pm – 1:30pm	<b>Lunch</b> (45 min.)
1:30pm – 2:30pm	<b>Open Public Hearing</b> (60 min.)
2:30pm – 3:30pm	Committee Discussion, Recommendations, and Vote (60 Min)
3:30 pm	Adjourn the meeting- DFO