FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) Cellular, Tissue, and Gene Therapies Advisory Committee (CTGTAC) June 10, 2022 FINAL AGENDA

TOPIC SUMMARY

June 10, 2022: Topic II:

The committee will meet in open session to discuss the biologic application (BLA) BLA 125717 from bluebird bio, Inc. for betibeglogene autotemcel (autologous CD34+ stem cells genetically modified with a lentiviral vector to contain a gene encoding functional beta-globin); the applicant has requested an indication for the "treatment of patients with β -thalassemia who require regular red blood cell transfusions."

DAY 2: JUNE 10			
EDT 10:00 a.m.	Opening Remarks: Call to Order and Welcome	Lisa Butterfield, Ph.D. (5 min) Chairperson Vice-President, PICI Research Center University of California, San Francisco	
10:05 a.m.	Administrative Remarks, Roll Call, Introduction of Committee, Conflict of Interest Statement	Christina Vert, M.S. (15 min) Designated Federal Officer, CTGTAC DSAC, CBER, FDA	
10:20 a.m.	FDA Opening Remarks	Wilson W. Bryan, M.D. (5 min) Director Office of Tissues and Advanced Therapies	
Session 4: beta-thalassemia Efficacy and Safety			
10:25 a.m.	Applicant Presentations	bluebird bio, Inc. (45 min)	
	Introduction	Anne-Virginie Eggimann, MSc. Chief Regulatory Officer, bluebird bio, Inc.	
	Unmet Medical Need	Sujit Sheth, MD Chief, Pediatric Hematology/Oncology & Professor of Clinical Pediatrics at Weill Cornell Medical Center	
	Efficacy	Rich Colvin, MD, PhD Chief Medical Officer, bluebird bio, Inc.	
	Safety	Ajay Singh, MD Vice President Pharmacovigilance, bluebird bio, Inc.	

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA) Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) Cellular, Tissue, and Gene Therapies Advisory Committee (CTGTAC) June 10, 2022 DRAFT AGENDA			
	Benefit-Risk	Alexis Thompson, MD, MPH Chief, Hematology Children's Hospital of Philadelphia	
11:10 a.m.	FDA Presentation BLA 125717 Betibeglogene autotemcel (beti-cel) Treatment of patients with β- thalassemia who require regular red blood cell (RBC) transfusions	Karl Kasamon, M.D. (45 min) OTAT Clinical Reviewer Division of Clinical Evaluation and Pharmacology/Toxicology (DCEPT) OTAT, CBER	
11:55 a.m.	Clarifying Questions to Presenters	(30 min)	
12:25 p.m.	LUNCH BREAK	(35 min)	
1:00 p.m.	OPEN PUBLIC HEARING	(60 min)	
Session 5: beta-thalassemia Discussion and Voting			
2:00 p.m.	Questions to the Committee/Committee Discussion/Voting/Member	(115 min)	

3:55 p.m.Closing RemarksPeter Marks, M.D., Ph.D. (5 min)Director, CBER

Remarks

4:00 p.m. ADJOURNMENT Christina Vert, M.S. Designated Federal Officer, CTGTAC DSAC, CBER, FDA