FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 180th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee Silver Spring, MD March 7, 2023

AGENDA

Topic: The Committee will meet in open session to discuss and make recommendations on the selection of strains to be included in the influenza virus vaccines for the 2023 – 2024 influenza season.

Time	Presentation/Presenter
9:00am – 9:10am	Opening Remarks: Call to Order and Welcome (5 Min)
	Hana El Sahly, M.D. Chair, VRBPAC Professor, Department of Molecular Virology and Microbiology Baylor College of Medicine
9:10am – 9:30am	Administrative Announcements, Roll Call, Introduction of Committee, Conflict of Interest Statement (20 Min)
	Sussan Paydar, Ph.D. Designated Federal Officer, VRBPAC Division Of Scientific Advisors and Consultants, CBER, FDA
9:30am – 9:45am	Introduction (15 min)
	Jerry Weir, Ph.D. (10 Min) Director Division of Viral Products (DVP) Office of Vaccines Research and Review (OVRR) CBER, FDA Q & A: 5 min
9:45am – 10:10am	U.S. Surveillance (25 Min)
	Lisa Grohskopf, M.D., M.P.H. (20 Min) Medical Officer Epidemiology & Prevention Branch, Influenza Division Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Q & A: 5 min

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 180th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee

Silver Spring, MD March 7, 2023 AGENDA

10:10am – 11:20am	Global Influenza Virus Surveillance and Characterization (70 Minincluding Q&A)
	David Wentworth, Ph.D. (60 min) Director, WHO Collaborating Center for Surveillance, Epidemiology and Control of Influenza Branch Chief, Virology, Surveillance, and Diagnostic Branch Influenza Division Centers for Disease Control and Prevention (CDC)
	Q & A: 10 min
11:20am – 11:30am	Break (10 Min)
11:30am – 11:55am	DoD Influenza Surveillance and Mid-Season Vaccine Effectiveness (25 Min)
	Anthony Fries, Ph.D. (20 min) DoD Global Respiratory Pathogen Surveillance Program Lead United States Air Force School of Aerospace Medicine
	Q & A: 5 min
11:55am – 12:20pm	Candidate Vaccine Strains & Potency Reagents (25 Min) Manju Joshi, Ph.D. (20 Min) Lead Biologist Division of Biological Standards & Quality Office of Compliance and Biologics Quality CBER/FDA Q & A: 5 min
12:20pm – 12:45pm	Comments from Manufacturer Representative (25 min) Elisabeth Neumeier, D.V.M. (20 Min) Director, Technical Life Cycle Management Influenza Global Vaccines Manufacturing Science and Technology GlaxoSmithKline
	Q & A: 5 min

FOOD AND DRUG ADMINISTRATION (FDA)

Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) 180th Meeting of the Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee

Silver Spring, MD March 7, 2023 AGENDA

12:45pm – 1:30pm	Lunch (45 min.)
1:30pm – 2:30pm	Open Public Hearing (60 min.)
2:30pm – 3:30pm	Committee Discussion, Recommendations, and Vote (60 Min)
3:30 pm	Adjourn the meeting- DFO