

## **Ophthalmic Devices Panel for the Medical Devices Advisory Committee** March 21, 2024 **Intraocular Pressure Adjusting Pump**

Device name sponsored by Balance Ophthalmics

## **Panel Chairperson:**

**Designated Federal Officer:** 

Jayne Weiss, M.D.

Akinola Awojope, Dr.PH

9:00 a.m. Call to Order (15 min)

> Panel Introductions Conflict of Interest

9:15 a.m. Balance Ophthalmics Presentation (90 min)

10:45 a.m. Questions to Balance Ophthalmics (15 min)

11:00 a.m. Break (15 min)

11:15a.m. FDA Presentation (90 min)

12:45: p.m. Questions to FDA (15 min)

1:00 p.m. Lunch (45 min)

Open Public Hearing\* (60 min) 01:45p.m.

Panel Deliberation (90 min) 02:45p.m.

04:15 p.m. Break (15 min)

04:30 p.m. FDA Questions (120 min)

06:30 p.m. Summary of Panel Recommendations (15 min)

06:45 p.m. Adjourn

<sup>\*</sup>Open Public Hearing – Interested persons may present data, information, or views, orally or in writing, on the issue pending before the panel. Scheduled speakers who have requested time to address the panel will speak at this time. After they have spoken, the Chair may ask them to remain if the panel wishes to question them. Then the Chair will recognize unscheduled speakers as time allows. Only the panel may question speakers during the open public hearing.